SUCK, STÅNK & STÖN!

....ja, så låter Tilda nu i de flesta rörelser hon gör. Magen är stor och Tilda tycker ibland att den är lite i vägen. Det är liksom inte lika lätt att rulla runt i soffan längre. Nu blir fosterrörelserna också allt kraftigare för var dag som går. Speciellt på kvällarna så lever dom loppan där inne i magen. Vi har byggt ihop valplådan och bäddat fint och jag tror att Tilda tyckte det blev riktigt bra.

Nöjd och belåten!

FOSTERRÖRELSER!

Idag 2009-10-26 kände vi fosterrörelser i Tildas mage. Nu vet vi att det verkligen finns levande puppies där inne. Det är en häftig känsla och lyckan är stor :)

LEVERKEX

500 gram lever
1 liter filmjölk
1,5-2 kg vetemjöl
1 dl matolja

Blanda filmjölken, vetemjölet och matoljan. Koka levern och mixa den och blanda sedan ner den i degen. Kavla ut degen på en smord plåt till en tjock platta. Skär med en vass kniv ett rutmönster i degen, till så stora kex som du vill ha. Grädda i ugnen på ca 200 grader tills kexen fått färg. Ta sedan bort kexen från plåten, dela dom i bitar och lägg tillbaka dem på plåten. Torka kexen i ca 50-100 grader i ugnen. Kexen är klara när dom blivit hårda.

 

Lycka till!


TILDA 6 VECKOR

Nu har det gått 6 veckor och vi väntar med spänning på fosterrörelser. Det syns på magen att det snart är dags, men jag måste ändå säga att hon inte är riktigt så stor som det ser ut på bilderna. Vädret har inte varit särskilt kul denna helgen, men vi får hoppas att det blir bättre i veckan. Jag fick besök av Ninni och hennes papillon Paddy idag. Jag gav Ninni lite tips och träning inför Växjöutställningen nästa helg. Jag önskar dem all lycka till!


UPDATES!

I helgen va Lotta och Pelle från The Rattigan´s på besök. Vi är alla ense om att det finns en hel del valpisar i Tildas mage. Vi ska snart montera ihop valplådan så Tilda hinner bekanta sig med den i lugn och ro. Några fosterrörelser har jag inte kännt ännu, men det kommer!

Så, hur många valpar tror ni det blir? :)

TILDA 5 VECKOR

Tilda 5 veckor efter parning

Jo, valpar lär det ju finnas där inne i alla fall :)


MATGLAD & RUNDARE

Nu har Tilda gått tillbaka till sitt vanliga jag. I alla fall när det gäller aptiten. Hon kan fortfarande må lite illa på morgonen, men äter med stor aptit på kvällarna. Nu börjar också hennes snygga linjer att suddas ut lite grann. Det blev ingen date med Wille i helgen, så Tilda får längta lite till. Jag undrar om Tilda förstår vad som väntar! henne? Om inte så ringer det kanske någon klocka när väl fosterrörelserna kommer igång om ca 2 veckor. När man läser om komplicerade födslar där man verkligen har fått kämpa med att få igång valparna, så börjar man oroa sig lite smått. Man önskar ju så att det ska bli en komplikationsfri födsel. Som tur väl är så kommer Lotta från The Rattigan´s finns till hands och det känns jätte tryggt.

Hoppas er helg ha varit bra!

THE RATTIGANS CHIQUITITA

THE RATTIGAN´S CHIQUITITA

2004

Tilda fick jag sommaren 2004. Hon är en vacker och glad dam. Tilda och jag har satsat mycket på utställningar, men tränar även lite agility vid sidan av. Det är alltid full fart på Tilda, men hon ligger lika gärna under duntäcket och myser.

Pedigree of The Rattigan's Chiquitita

Gårdsjöns Ingemar

Bohem Flight Time

Chelsea Drakkar of Oxford

Whippoorwill Moonstone

Chelsea Saffron

Bohem Delacreme Demoiselle

Delacreme de la Renta

Whippoorwill Sonatina

Gårdsjöns Göta

Hi Tor's Baryshnikov

Hamrya's Lucky Charm

Hi Tor's Anna Pavlova

Gårdsjöns Birgitta

Gårdsjöns Sigmund

Gårdsjöns Magdalena

Khalibadh Höstlegend

Airescot Fandango

Airescot Waistcoat

So Proudly We Hail du Sac à Malices

Bohem Callas of Whippoorwill

Merci Isle Whisper To A Purr

Delacreme de la Renta

Merci Isle Hot Flowers

Khalibadh Frostfjäril

Bohem Flight Time

Chelsea Drakkar of Oxford

Bohem Delacreme Demoiselle

Khalibadh Eldstorm

Gårdsjöns Frej

Khalibadh Clarkia
This pedigree was generated by thewhippetarchives.net

EQUUS NELLIE NETTLE

EQUUS NELLIE NETTLE

2001

Nellie fick jag en vårdag 2001. Hon var en mycket busig som valp och tog ofta en svängom hos grannarna och hälsade på deras kaniner. Nellie var framgångsrik på utställningarna som liten valp, men pga ämnesomsättningsfel så får vi idag koncentrera oss på agilty, vilket hon tycker är jättekul. Nellie är en mycket klok dam som vill vara med där allting händer.

Pedigree of Equus Nellie Nettle
Equus Kantarell af Pepper Morel

Peperone Personal Effect

Peperone Passat

Hardknott Quadrille

Peperone Papergirl

Peperone Paper Model

Oakbark Mister Wonderful

Peperone Piaffe

Equus Rölleka
Equus Kardemumma

Houghtonhill Orbit

Equus Tussilago

Equus Knautia Macedonica

Maximillian of Carmodian

Nutbar of Nevedith
Kasey's AquilaEquus Buxbom

Houghtonhill Orbit

Novacroft Madrigal

Crysbel Skylight of Nevedith

Equus Knautia Macedonica

Maximillian of Carmodian

Nutbar of Nevedith

Gazolin For Steeplechase
Carmodey Marshmallow

Play A While at Peperone

Carmodey Moksiis

Gazolin Cavalcade

Gårdsjöns Oskar

Nebulosans Cassiopeja
This pedigree was generated by thewhippetarchives.net

SNART HELG!

Idag var det underbart höstväder. Solen tittade fram och man längtade tills man kunde få sluta jobbet och gå en avslappnande långpromenad med tjejerna. MEN när man lämnade jobbet började det regna (sjävklart!) Usch fy! Och alla vi whippetägare vet ju vad det innebär; vägran att gå utanför dörren. Nej, mina tjejer kan nog stanna inne om det skulle regna en hel dag. Blöta ner pälser gör det INTE i onödan. Vi får hoppas på att vädret blir bättre till helgen. Då blir det långpromenader i massor! Ska allt ringa till Johanna, ägaren till Wille, och fråga om vi ska ta oss en långtur med turturduvorna. Jag menar, det vore ju hemskt om Tilda bara fick en date med pojkvännen.

Ha en kanonhelg allihopa!

TECKEN!!

4 veckor har gått sen parningen och tuttarna har nu blivit större och ändrat färg. Hon har även börjat matvägra, så nu hoppas vi på valpar!Mys i soffan!


RSS 2.0